Sport

Een logische combinatie!

Sport neemt binnen het profiel van Landstede een strategische plaats in. Landstede wil hiermee haar leerlingen, studenten en medewerkers stimuleren tot een gezonde, actieve leefstijl. Bijvoorbeeld door het aanbieden van beweegactiviteiten en een gezonde kantine of het aanleren van een goede werkhouding ter voorkoming van gezondheidsklachten.

Ook draait het in de sport, net als in onze Landstede filosofie, om mensen met unieke talenten. Het beste uit jezelf halen. Je houden aan de spelregels, waarden en normen. Sport is de maatschappij in het klein. Samenspelen in een team, successen behalen, maar ook tegen je verlies kunnen. Sport is een uitstekende manier om deze vaardigheden te oefenen.

Landstede ademt sport

Sport is verweven in alles wat Landstede doet. We ondersteunen sportclubs, gaan samenwerkingen aan met (sport)organisaties en geven sporttalenten ruimte. Letterlijk en figuurlijk, want we hebben een sportcomplex en een manege in eigen beheer. Onze sportopleidingen binnen het mbo worden aangeboden op de Sportboulevard Zwolle en hebben vele faciliteiten onder handbereik. Om onderwijs en (top)sport te combineren, bieden we verschillende mogelijkheden,  op diverse niveaus binnen bijvoorbeeld het Thomas a Kempis College en het Centre voor Sports & Education.

Team Sport

Landstede vertaalt haar aandacht voor sport in verschillende programmalijnen: Fit & sportief voor leerlingen, studenten en medewerkers, samenwerken met de sportomgeving, werk maken van sport en ruim baan voor sporttalent. Een team van specialisten faciliteert binnen Landstede  dat sport op verschillende manieren deel uitmaakt van de reguliere werkprocessen.
 

Lees meer over het profiel Gezondheid(zorg) en Sport

Samenwerking Landstede Basketbal en Landstede Volleybal

Als sportieve organisatie ondersteunen we sportclubs. Landstede is sportpartner én supporter van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal, met teams van jeugd tot de Nederlandse eredivisie. Deze samenwerking geeft mogelijkheden voor jonge talenten om zich verder te ontwikkelen naar topsportniveau. Bovendien is er bij beide clubs plaats voor leren in de praktijk als bijvoorbeeld hostess of wedstrijdorganisatie. Daarnaast levert het vele contacten op die weer leiden tot nieuwe initiatieven bij Landstede, onder andere in de businessclub van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal.

Landstede Volleybal

Landstede Basketbal

Topsport bij Landstede

School of studie combineren met topsport? Bij Landstede kan het op allerlei manieren. Jonge sporttalenten binnen het voortgezet onderwijs kunnen hun sport en school moeiteloos combineren bij het Thomas a Kempis College of TalentStad (Topsport Talentschool).

Thomas a Kempis College

Een andere mogelijkheid voor sporttalenten is het Centre for Sports & Education (CSE). Hét opleidingscentrum van Landstede voor topsporters met onderwijs op maat. Het CSE is uniek in Nederland, omdat onderwijs en sport volledig geïntegreerd zijn. Tijdens deze opleiding beschikken scholieren over het beste en meest complete aanbod van trainers, faciliteiten en begeleiding om uit te groeien tot een topsporter met een mooie, succesvolle toekomst. Het CSE draagt het predicaat Regionaal TalentCentrum voor de sporten basketbal en volleybal. Hierdoor voldoet de opleiding aan eisen van de sportbonden en NOC*NSF. Het CSE is in gesprek met andere sportbonden voor uitbreiding hiervan.

Centre for Sports & Education

Werk maken van sport

Binnen het Landschap Sport & Bewegen van Landstede MBO worden beroepsopleidingen aangeboden die gericht zijn op een actieve en sportieve leefstijl. Binnen het Landschap Groen & Dier kunnen studenten zich in paardensport bekwamen.

Een unieke kans voor sportieve mensen om te leren hoe je anderen kunt helpen bewegen. De studenten staan midden in de sportwereld door leerwerktrajecten bij sportverenigingen en andere organisaties waar sport en bewegen een rol spelen. Binnen het Projectteam SportEve werken studenten zelfstandig aan opdrachten van opdrachtgevers uit de praktijk.

Landstede MBO Sport & Bewegen

Landstede MBO Groen & Dier

Projectteam SportEve

Sportpartners

Landstede staat midden in de maatschappij. Ook op sportgebied speelt Landstede een actieve rol door het aangaan van relaties met stageverlenende bedrijven en andere instellingen waar we wederzijds mogelijkheden zien om van elkaars expertise en aanbod gebruik te maken. Samenwerking met uiteenlopende (sport)partners gaat een stap verder dan het creëren van uitdagende werkplekken voor studenten om praktijkervaring op te doen.

Landstede heeft partnerschappen met diverse sportorganisaties:

Landstede Sportcentrum

In september 2010 werd in Zwolle het Landstede Sportcentrum geopend. Een multifunctioneel sportcomplex, bestemd voor onder andere onze studenten, sporttalenten in opleiding, de (eredivisie)teams van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal en recreatieve sporters.

Het Landstede Sportcentrum wordt ook wel het Theater van de Sport genoemd en beschikt over, een groot center court met tribunes met ruimte voor 1200 toeschouwers, en vijf volwaardige sportzalen.

Daarnaast is er een danszaal, een fitnessruimte, een multifunctionele businesslounge, een grote kantine en zijn er vergaderruimtes. Eén van de eyecatchers is de opvallende glazen gevel, waarachter zich kantoorruimte voor (top)sportgerelateerde organisaties bevindt. Het Landstede Sportcentrum bevindt zich in het hart van de Sportboulevard Zwolle waarbinnen verschillende sportaccommodaties en verenigingen geconcentreerd zijn.

Landstede Sportcentrum

Hippisch Centrum de Haerst

Landstede is mede-eigenaar van Hippisch Centrum de Haerst. Een veelzijdige manege en pensionstal met twee indoor rijhallen en twee ruime buitenbanen.
De Haerst biedt ruimte voor het Hippisch College Zwolle, het hippisch onderwijs binnen Landstede. Het hippisch onderwijs bij Landstede bestaat uit:

  • Paardrijclass Thomas a Kempis College/Talentstad (voortgezet onderwijs)
  • CSE Hippische Sport (topsportopleiding bij het Centre for Sports & Education)
  • Hippische Opleidingen (Landstede MBO Raalte)
  • Equipe de Haerst

Hippisch Centrum de Haerst